Tæt på Richard – en usynlig mand. 7. del

i Featured/Liv & Mennesker/USA af

Tiden for mine forsøg på at hjælpe Richard var ved at rinde ud, og muligheden hos broren kunne meget vel vise sig at blive den sidste chance. Derfor brugte jeg tid på at overveje, om jeg eventuelt kunne øge sandsynligheden for, at det kunne blive en succes.

Det kom der dette tilbud ud af:

Hej Richard,
Som du ved, vil jeg være helt ude af dit liv om 3 uger, når jeg rejser tilbage til Europa. Som en sidste hjælp til, at du kan komme lidt videre, vil jeg tilbyde dig følgende: Jeg har allerede sendt dig 50 dollar i dag (MTCN 8624962320), og jeg vil sende dig 100 dollars hver søndag de næste 3 søndage. Jeg håber, at du vil blive boende hos din bror i hvert fald de næste 3 uger, så du kan blive helt rask, og at pengene kan gøre det muligt at være med til at betale lidt for mad og ophold til din bror. Dette bidrag erstatter, hvad vi tidligere har talt om i forhold til et værelse, og det vil være den sidste hjælp fra mig. Brug pengene klogt.
Held og lykke
De bedste hilsner
Flemming
Wow Flemming – det er værd at overveje … Hvis det er sådan, du tænker, så tror jeg, det er et tegn på, at jeg skal blive herude. Men måske var det bedre, hvis du sendte de næste 100 dollars nu, så jeg kan give dem til min bror sammen med de 50. Det vil så være hans depositum. Og så måske 100 de næste 2 uger i stedet for 3. Jeg føler virkelig, at dette fortæller mig, hvad jeg skal gøre … Af hensyn til mit helbred og til mit hjerte. Min lillebror arbejder på byggepladser og på et bilværksted, hvilket ikke er noget, jeg har forstand på. Jeg ser mere mig selv som en slags kunstner. Men jeg kan måske hjælpe ham lidt, indtil jeg er mere på toppen igen.

Dette svar bekymrede mig!

Efter min opfattelse havde jeg netop tilbudt ham 350 dollar mere, end han havde bedt om. Men nu lød det som om, han havde travlt med at få dem hurtigere end tilbudt.

Jeg var heller ikke særligt imponeret over bemærkningen om at Richard ”så sig mere som en kunstner”. Det var muligvis sandt en gang for længe siden, men det svarede ikke helt til min opfattelse af hans dagsform.

Så jeg holdt fast ved de ekstra 50 dollars, jeg allerede havde sendt ham.

Nu har du i hvert fald 50 dollar mere, end du havde for et par timer siden – og 100 mere hver uge de næste 3 uger. Jeg håber, dette vil være nok til, at du får en god start sammen med din bror. Jeg tror også – som du – at dette er en god lejlighed til at få lidt hold på dig selv uden at komme tilbage til Manhattan (så skøn som hun kan være – så er hun også et ubarmhjertigt sted). 
Som altid ønsker jeg dig det bedste. Flemming
Så du mener ikke, at det vil være en god ide at betale depositum til min bror? Så kunne jeg bo her en uges tid og så begynde at betale leje. Jeg er lidt bekymret for, om han vil kræve mere af mig, end jeg er i stand til at betale næste weekend, og jeg er ikke i stand til at komme til Manhattan og lave penge, og jeg kan i hvert fald ikke starte på arbejde sammen med ham, før hævelsen i mine ben er væk. Jeg vil også gerne vise ham, at jeg er seriøs og spiller efter reglerne i stedet for bare at nasse på ham. Hen er min bror, men også en fedterøv. Han kommer ikke til at gøre meget for at gøre mit liv nemmere.

Igen følte jeg, at Richard prøvede at presse mig.

Før jeg tilbød ham ekstra penge, havde han kun bedt om 40-50 dollars til at komme ud til broren, og dem havde han jo fået for længst. Nu skulle han lige pludselig betale depositum og hvad ved jeg.

Jeg havde fornemmet mange gange tidligere, at forholdet til broren var lidt mere kompliceret end hos de fleste søskende, jeg kender. Men jeg følte, at han pressede mig og besluttede derfor at holde fast.

Hvad du har fået, er det bedste, jeg kan tilbyde dig. Jeg håber, du finder ud af det
De bedste hilsner Flemming
OK intet problem. Jeg finder ud af det … Tak igen Flemming, tak af hele mit hjerte. Vi tales ved snart.

To dage senere fik jeg en ny SMS:

Hej Flemming. Jeg er på vej derud nu. Jeg vil tale med min bror, om han kan sætte min husleje ned til 100 om ugen, indtil jeg er mere stabil. Jeg skriver til dig lidt senere på ugen. Vi tales
Richard.

Jeg vidste fra tidligere samtaler med Richard, at broren betalte under 700 dollars i husleje om måneden for sig selv og den gravide kæreste. Tanken om, at Richard skulle betale over 100 om ugen for at bo i et lille værelse i hans trailer, lød helt ude i skoven.

Sætte huslejen ned? Fortæller du mig, at han kræver over 100 dollars om ugen! Og hvis han gør: Hvordan havde du så tænkt dig at betale ham, før jeg tilbød at hjælpe ekstra. Jeg tror ikke jeg helt forstår…
De bedste
Flemming
Jeg har forklaret dig, at jeg kunne bo hos ham, men at han bad om 150 i husleje … Jeg opfatter dette som en sidste mulighed, for jeg havde slet ikke lyst til at bo derude … Jeg er ikke særligt tæt på ham. Han sagde, jeg kunne bo hos ham, men det var aldrig sket uden betaling … Hvis det var tilfældet, så havde jeg gjort det for længst. På dette tidspunkt har jeg ikke noget valg, da jeg ikke kan finde et værelse.

Jeg var udmærket klar over, at Richard af og til vinklede historierne, men dette var første og eneste gang i forløbet, at jeg direkte mistænkte Richard for at lyve. Jeg troede simpelt hen ikke på kravet om de 150 dollars per uge.

Så jeg stod fast.

Jeg håber, du kan få glæde af de 3 x 100 dollars, der kommer de næste 3 uger, men (som du ved) så bliver det min sidste hjælp til dig. Held og lykke! De bedste
Flemming
Jeg skal nok få glæde af dem … Uanset hvor jeg er vil jeg bruge dem til husleje, bortset fra at jeg vil spørge dig, om jeg må få de første 100 dollars på et tidspunkt i dag, så jeg kan købe nogle nye sneakers.

Jeg var på dette tidspunkt blevet irriteret på Richard og havde mest lyst til at sige nej. Siden jeg havde tilbudt ham de ekstra 350 dollars, følte jeg, at han prøvede at presse mig mere, og det brød jeg mig ikke om. Og jeg havde svært ved at forestille mig, at broren var helt så hård, som han blev fremstillet af Richard. Men jeg var udmærket klar over, at jeg var på udebane – og bare kunne gætte mig frem på et ganske spinkelt grundlag.

På den anden side – og med tanke for hans problemer med benet – så er sko jo nok et godt sted at fokusere på. Samtidig måtte jeg minde mig selv om, at mit mål var at hjælpe ham til en selvstændig tilværelse – ikke at bevise, hvem af os der kunne være mest stædig.

Så jeg flyttede en af de allerede planlagte betalinger lidt frem.

50 dollars er på vej (MCTN 9799260680). Så får du stadig 2 gange 100 de næste 2 søndage og 50 på den tredje. Lad os undgå flere ændringer, ok?
De bedste hilsner
Flemming
Ok jeg forstår … Kæmpe tak … Jeg vil undgå flere ændringer. Så du sender altså stadig også 100 dollars på søndag?
Ja
Ok fedt. Tak Flemming.

Læs 8. og sidste del i morgen.

“Tæt på Richard  – en usynlig mand” er en serie i otte dele.

Tæt på Richard  – en usynlig mand” er en serie i otte dele. Dette er del syv. Første del kan læses her, anden del her, tredje del her, fjerde del her, femte del her. og sjette del her,

Topillustration: Michael Dorbec. Redaktion: Alexander Meinertz og Philip Sampson.

Facebook kommentarer

Modtag POV Weekend, følg os på Facebook – eller støt vores arbejde

Modtag ugens væsentligste analyser, anmeldelser og essays i POV Weekend – hver fredag morgen.
Det er gratis, og du kan tilmelde dig her  Pil mod højre

POV er et åbent og uafhængigt dansk non-profit medie.
Har du mulighed for at støtte vores arbejde? Bliv frivilligt støttemedlem her  Pil mod højre

Flemming Fog er født i 1959 i Avedøre i det sydlige udkants-København. Han er oprindelig reklamemand med bl.a. 10 år hos det globale bureau, Young & Rubicam som strategisk direktør. Han startede sin første virksomhed for 25 år siden - web-bureauet Balthazar – og siden konsulentvirksomheden Syntase og software virksomheden Wizer. Sidstnævnte blev solgt til et amerikansk selskab i 2013, hvilket blandt andet skaffede Flemming nogle spændende år som indbygger i New York sammen med sin kone Gritt. I marts 2016 vendte han tilbage til København og startede den næste nye virksomhed: Triggerz.com der er godt i gang med at revolutionere læringsområdet for virksomheder ved at arbejde med adaptiv læring på en helt ny måde. Privat er Flemming nysgerrig og søgende. Han bevæger sig gerne uden for sit normale ekko-kammer bl.a. som frivillig hos Røde Kors hvorigennem han er blevet ven til en muslimsk flygtning med PTSD. Gritt og Flemming kan mønstre fire kompetente, voksne børn. POV-serien "Tæt på Richard - en usynlig mand” samt denne opfølgning er Flemmings første offentlige udgivelse af noget som helst.