Vi er flere af slagsen, Jens Chr. Grøndahl!

i Danmark/Kultur/Liv & Mennesker/Quick POV af

KOMMENTAR – Da jeg forrige år skulle fotograferes af Per Morten Abrahamsen, gik jeg simpelthen ALENE med ham og hans (som det ses i baggrunden på billedet ovenover artiklen her: mandlige!) assistent ned i en p-kælder – der jo for pokker er under jorden, ligesom en ubåd er under vand 😱

Dengang tænkte jeg (naivt, det ved jeg nu) at det var en del af mit job. At der er en fødekæde, hvor jeg skriver bøger, hvorefter nogen skriver artikler om mig der skriver bøger, hvorefter nogen tager billeder til de artikler, som nogen har skrevet om mig der skriver bøger. Måske lidt som Kim Wall har tænkt, at det var hendes job at lave reportager og at for at gøre det, må man lette røven fra kontorstolen og begive sig ud i verden.

Jeg tænkte endda (som sagt: naivt!), at eftersom vi hver især er dygtige på vores felt, var det klogest at lade fotografen dirigere fotosessionen og derfor følge med ned i p-kælderen, da han foreslog det.

Og som min ven Gretelise Holm har sagt i en kommentar til billedet, så er “dit blik også meget direkte. Den måde, du kigger ind i kameraet på! Ikke spor bly og nedslået. Man kan se, at du er en pige, som kan lide at opsøge faren og sætte dig selv på spil.”

Det kan jeg godt se. En anden gang ringer jeg vist lige og spørger dig, Jens Chr. Grøndahl, til råds, inden jeg bare sådan tror, jeg er en kvinde, der kan bevæge mig frit rundt i verden for at passe mit arbejde. 

#jegerenpigedersøgerfare #dukansedetimineøjne

Topillustration: Helle Vincentz, foto: Per Morten Abrahamsen.

Facebook kommentarer

Modtag POV Weekend, følg os på Facebook – eller støt vores arbejde

Modtag ugens væsentligste analyser, anmeldelser og essays i POV Weekend – hver fredag morgen.
Det er gratis, og du kan tilmelde dig her  Pil mod højre

POV er et åbent og uafhængigt dansk non-profit medie.
Har du mulighed for at støtte vores arbejde? Bliv frivilligt støttemedlem her  Pil mod højre

Helle Vincentz (1978) er journalist og forfatter, cand.public med speciale i international politik fra Syddansk Universitet i Odense, og hun har også en Master of Human Rights fra Columbia University i New York. Hun har skrevet fire spændingsromaner, senest STJÅLNE LIV om efterforskeren Sofie Munk. Den næste Sofie Munk-bog udkommer i foråret 2018. Hendes bøger er solgt til adskillige lande og har flere prisnomineringer på sig. Før hun blev forfatter har hun arbejdet som journalist for bl.a. Morgenavisen Jyllands-Posten, været kommunikationsmedarbejder hos Mellemfolkeligt Samvirke, projektleder hos A.P. Møller-Mærsk i afdelingen for Corporate Social Responsibility og været assisterende mekaniker i Australiens største Monster Truck-show. Hun bruger sin erfaring og den indgående viden fra erhvervslivet og det politiske miljø til at skabe et realistisk og råt miljø i sine bøger. (Tiden i Monster Truck-showet venter hun dog stadig på at drage direkte nytte af.) Hun bor i København med sin familie.
Profilfoto: Les Kaner.