Maja Flink: Generations

i Kunst/Liv & Mennesker af
PORTRÆTTER – I portrætbogen Generations viser den svenske fotograf Maja Flink os gennem sine intime portrætter de komplicerede dynamikker og stærke bånd, som findes i enhver familie.

Pandemien har gennem det seneste år konfronteret os med vores relationer. Behovet for familien. Lettelsen over at få en pause. Frygten for at miste en forælder.

Men der ligger mange års arbejde og dermed en særlig fremsynethed forud for udgivelsen af Generations.

Det er 15 år siden, jeg tog det første billede af min mormor, min mor og mig selv. På det tidspunkt havde jeg svært ved at identificere sig med min mor, og det fornemmer man i billedet. Vi to bokser med tingene indeni, mens mormor hviler helt i sig selv. Hun døde fire dage efter, at billedet blev taget.

Jeg var et sted i tyverne på det tidspunkt og forsøgte at frigøre mig. Jeg forstod ikke, hvorfor mit forhold til min mor var smertefuldt. Portrættet af os tre var måden, hvorpå jeg forholdt mig til kompleksiteten i vores relation. Billedet endte med at have endnu større betydning for både min mor og mig, fordi det blev sidste gang, vi så min mormor.

Jeg har siden portrætteret generationer i Danmark, Sverige, Finland, Island og Norge. Nogle, vi kender, og endnu flere, vi ikke kender.

Skildringerne af nordiske mødre og døtre, fædre og sønner er stille fortællinger om menneskelige dramaer. Om de forandringer, som sker umærkeligt mellem os, som vi måske glemmer at lægge mærke til og derfor aldrig kommer til helt at forstå.

Klik på et foto for at se det i stort format.


Generations – Fotos og tekster af Maja Flink
167 sider, hardback, 375 dkk.
Købes via www.majaflink.com

Facebook kommentarer

Modtag POV Weekend, følg os på Facebook – eller støt vores arbejde

Modtag ugens væsentligste analyser, anmeldelser og essays i POV Weekend – hver fredag morgen.
Det er gratis, og du kan tilmelde dig her  Pil mod højre

POV er et åbent og uafhængigt dansk non-profit medie.
Har du mulighed for at støtte vores arbejde? Bliv frivilligt støttemedlem her  Pil mod højre

Maja Flink is born in Sweden 1978 and started working as a photographer in 2007 after finishing her BA in photography at London college of Communication.

Her focus has consistentely been portraiture both in her commission based work life and personal projects. She has shot portraits for many international magazines and newspapers such as The Guardian, The Telegraph, Financial Times, Monocle, Paper Magazine, Architects Journal and Frame.

In 2015 she selfpublished her first photography book FU, a personal story told through both portraits and landscapes. She had her first exhibiton in 2007 with her series ‘Costmetic Surgery’ and has been exhibited in various galleries in Sweden, Denmark and UK since then.

Her personal work has taken her to places like Colombia, Japan, Moscow, Cuba, the Southern US and Bhutan. She approaches what she finds on her trips, whether landscapes or people, in the same way as her other work, creating a stillness and intimate atmosphere.

Seneste artikler om Kunst