Rie Helmer Nielsen

Rie Helmer Nielsen: Jeg har pludselig en stærk trang til at lægge afstand til det amerikanske valg

i Politik & Samfund/USA af
USA2020 // KOMMENTAR – “Jeg har pludselig en stærk trang til at lægge afstand til det amerikanske valg. Lyst til at huske mig selv og andre på, at det ikke er vores valg.” Rie Helmer Nielsen orker ikke at underholde sig med USA, engagere sig og føle sig ramt, igen. Læs hele hendes Facebook-opslag, som POV har fået til at publicere.

Denne kommentar er udtryk for skribentens holdning.
Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.

Jeg er med på, at det har kæmpe betydning for alt, der er os og vores.

Jeg går ind for fællesskab, alliancer, gode relationer, loyalitet, solidaritet osv. Men jeg får et akut behov for at se europæiske tv-serier, læse litteratur, som ikke kommer fra USA, høre noget andet musik.

Altså lyst til rent følelsesmæssigt at huske mig selv på, at det ikke er min kultur, at Joe fra Friends ikke er min ven, at jeg ikke er veninde med Carrie og de andre fra SATC. At det er en helt anden verden end min.

Jeg har virkelig lyst til at lukke øjnene lidt og lade USA sejle lidt i egen sø i en periode. Slukke for tv-dækningen og læse en bog. Har I det også sådan?

At jeg ikke forstår tankegangen med, at økonomi er vigtigst, at jeg ikke er enig i America First. At Obama-parret, hvor filmstjernelækre de end er, ikke er eller har været min præsident og First Lady.
At jeg er noget andet. Rundet af en anden kultur. Hvor man faktisk stadig kan håbe på, at klimaet bliver prioriteret. At solidaritet og lighed er vigtigere end evig vækst for vækstens skyld.
Hvor vi godt ved, at i sidste ende kommer det os allesammen til gode, hvis alle har det godt.

Jeg orker med andre ord ikke at tage del i det. Orker ikke at underholde mig med USA, engagere mig og føle mig ramt.

Igen, jeg ved godt, man ikke bare kan lukke øjnene. Men jeg har virkelig lyst til at lukke dem lidt og lade USA sejle lidt i egen sø i en periode. Slukke for tv-dækningen og læse en bog.

Har I det også sådan?


Foto: Rie Helmer Nielsen, privatfoto

Facebook kommentarer

Modtag POV Weekend, følg os på Facebook – eller bliv abonnent!

Hold dig opdateret med ugens væsentligste analyser, anmeldelser og essays i POV Weekend – hver fredag morgen.
Det er gratis, og du kan tilmelde dig her Pil mod højre

POV er et åbent og uafhængigt dansk non-profit medie.
Har du mulighed for at bidrage til vores arbejde? Bliv abonnent her Pil mod højre

POINT of VIEW International er et uafhængigt, digitalt kvalitetsmedie, der publicerer journalistik i form af nyhedsanalyser, anmeldelser, klummer, essays, debatindlæg samt kurateret borgerjournalistik indenfor især samfunds-, kultur-, erhvervs- og udlandsstof.

Siden POV blev grundlagt 1. februar 2016, har mediet udviklet sig til et etableret og anerkendt, mellemstort online medie med mere end 700 bidragsydere, der publiceres i ugebrevet POV Weekend, på pov.international, Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn.

Seneste artikler om Politik & Samfund