Anna Thygesen: Jeg blev udsat for et FaceTime overgreb – stop det!

i Liv & Mennesker/Digitalt/Kultur/Quick POV af

Anna Thygesen fik et opkald på FaceTime. Det viste sig at være en mand, der havde lyst til at vise sine ædlere dele frem og gøre med dem, som man(d) åbenbart gør, hvis man ringer ukendte kvinder op for at tilfredstille sig selv. Men det er faktisk et overgreb. Og det er ikke OK. Som hun siger: Hvad med unge eller små piger, der udsættes for det samme? De må sgu da blive hunderædde og endnu mere intimiderede end jeg blev. 

I går ved middagstid sad jeg på kontoret og arbejdede. Pludselig får jeg er FaceTime opkald.

Det gør jeg sjældent, engang imellem fra min søn eller venner i udlandet.

Dette her var fra en Morten Andersen i Aarhus.

I går havde jeg også min faste månedlige kommentar i JP Aarhus, og får altid søde eller sure sms’er, mails eller Messenger-beskeder lige efter.

Så jeg troede det var en, der kom til at ringe i stedet for at skrive, så jeg tog opkaldet.

Men Morten var en lidt anden type, da jeg klikkede svar på min pc, ramte hans erigerede lem og det, han nu gjorde med sådan et foran en skærm, mig lige op i fjæset.

Jeg så også hans grimme sofa, de nedrullede joggingbukser og hørte hans klamme stønnen og kalden mit navn.

Jeg blev så forskrækket men fik da hurtigt lukket ned for idioten. Jeg tjekkede hans FB profil, som virkede fake og blokerede ham og meldte den til FB.

Heldigvis var min kollega der, så jeg ikke var helt alene.

Ved godt, at han er en tabertype og at det er de færreste mænd, der gør der her, men hold nu kæft, hvor er det dårlig stil. Stop det!

Men det, jeg egentlig vil sige med det her, er, at trods min alder og tjek har sgu prøvet lidt af hvert, så lykkedes det stodderen at få mig til at føle mig “overgrebet”, bange og intimideret.

Bagefter slog jeg det hen, men har alligevel haft det sært med oplevelsen. Og da jeg vågnede her i morges, så havde jeg stadig fornemmelsen af at være udsat for noget, hvor jeg mærkede en eller anden form for afmagt.

Men hvad med unge eller små piger, der udsættes for det her? De må sgu da blive hunderædde og endnu mere intimiderede end mig? Ved godt, at han er en tabertype og at det er de færreste mænd, der gør der her, men hold nu kæft, hvor er det dårlig stil.

Stop det!

Topillustration: Modelfoto – actagainstbullying.com

Facebook kommentarer

Modtag POV Weekend, følg os på Facebook – eller bliv abonnent!

Hold dig opdateret med ugens væsentligste analyser, anmeldelser og essays i POV Weekend – hver fredag morgen.
Det er gratis, og du kan tilmelde dig her Pil mod højre

POV er et åbent og uafhængigt dansk non-profit medie.
Har du mulighed for at bidrage til vores arbejde? Bliv abonnent her Pil mod højre

Anna Thygesen er fra Aarhus og født i 1965. Anna bruger al sin tid på kommunikationsrådgivning og hun har over 19 års erfaring med ledelse, strategisk kommunikation, PR, salg og markedsføring. Hun har siddet på begge sider af skrivebordet, ligesom hun både har været chef for 500 og for sig selv. Hun har arbejdet og boet i Mellemøsten, Afrika, Europa og USA. I de sidste 14 år har hun boet i København. Anna ved rigtig meget om den kvindelige del af målgrupper, deres værdikultur og købsadfærd. Og det er nyder mange virksomheder godt af. Hun ved selvfølgelig også meget om den mandlige del af målgrupper. De er bare ikke så komplicerede som kvinder.
Anna hjælper virksomheder, når det brænder på. Når shitstormene raser, når direktørerne dummer sig, når salget svigter og køberne opfører sig træls, ja når omverdenen i det hele taget ikke opfører sig, som man troede den ville.
Anna har en udpræget næse for god – og dårlig kommunikation. Derfor arbejder hun altid sammen med virksomheder og brands, der kan tåle at høre sandheden. Anna vil ud over stepperne, hun kalder en spade for en spade og hun kan ikke stå for virksomheder, der hellere vil indtage udfordrerrollen end krybe langs panelerne.
Anna mener selv at hun har været med til at gøre Amager trendy og er en passioneret hockeymom, der bruger det meste af vinteren på at fryse rumpetten af i iskolde hockeyhaller i Danmark og Sverige.
Derudover har Anna skrevet et par bestsellers og optræder jævnligt som debattør og meningsdanner på TV og i radioen - Anna er fast peneldeltager i kultprogrammet Det Vi Taler Om på Radio24syv.

Seneste artikler om Liv & Mennesker