God ferie: Mysteriet om dobbelte kæmpepuder er løst!

i Rejse/Liv & Mennesker af

FERIE – På rejser oplever man overraskende sengetraditioner. Det mærkeligste er, når der er to kæmpepuder! Fint nok med én kæmpepude, altså en lang pude, i sengens bredde. Det kan være dejligt, især hvis den ikke er for hårdt proppet. Men to kæmpepuder!!!??? Hvorfor to? Man kan ikke sove med dem begge under hovedet, med mindre man sidder op i sengen og sover. Den ene kæmpepude ender uvægerligt på gulvet. Monica Krog-Meyer har svaret.

En pude og en dyne, begge i betræk og med et lagen nedenunder. Sådan et arrangement sover de fleste danskere i. På rejser oplever man nye og andre vaner. Som f.eks to kæmpepuder.

Ofte er det kombineret med konvoluttraditionen. Altså når dynen er erstattet af et lagen mere og et tæppe ovenpå.

Begge dele er stramt trukket over sengen og fastholdt inde under madrassen. Proppet ind i siderne og i fodenden.

Jeg er ikke begejstret for at sove i konvolut. Jeg føler mig i fangenskab, har nærmest svært ved at trække vejret, strammet ind som jeg er. Jeg sover en del af tiden på ryggen, og selv om jeg kun bruger str. 37 i sko, så er der ikke plads til mine opadvendte fødder i sådan en konvolut.

Først når jeg har befriet lagnet og tæppet fra fangenskab og kan putte det hele omkring mig, så det passer med min krop, falder roen på mig.

Men nok om det. Det var de to kæmpepuder, det drejer sig om. Hvorfor to?

Nu er mysteriet løst. Kæmpepude nr. to er ryggens bedste ven.

Fornylig overnattede jeg på et hotel i Rom. Fin standard, centralt placeret, alt var godt.

Først når jeg har befriet lagnet og tæppet fra fangenskab og kan putte det hele omkring mig, så det passer med min krop, falder roen på mig

Men endnu engang blev jeg påmindet om, at jeg foretrækker hårde senge. Bløde senge har jeg det skidt med, min ryg reagerer med det samme. Rygraden er ikke skabt til bløde madrasser, og slet ikke til madrasser, der efter flere års brug er blevet blødgjorte og slappe med en ekstra fordybning på midten, hvor kroppen uundgåeligt må placere sig. Rygraden bliver bøjet, fordi den følger fordybningen.

Salgsbilledet fra madrasreklamerne, hvor man ser den lige rygrad er totalt ukendt land for sådan en madras. Ryggen bliver øm og nattesøvnen forstyrres betragteligt.

Indtil 10-øren faldt. Det er jo her den anden kæmpepude kommer ind i billedet. Jeg lagde den ned i fordybningen, dvs vinkelret på den anden kæmpepude under hovedet, og så lagde jeg mig ovenpå. Det vandrette niveau blev genskabt.

Ryggen var glad og søvnen var reddet.

Så er puden placeret i ‘renden’, og søvnen er reddet.
Mysteriet er løst

Så næste gang du på et hotelværelse oplever to kæmpepuder, så husk, at den ene er til ryggen.

God ferie – og sov godt.

Fotos: private

Vi er ikke lønnede på POV, og du kan læse gratis med. Det er skrivelysten, der styrer os som de bloggere vi er. Hvis du synes godt om det jeg skriver, så kan du støtte min fortsatte skribentvirksomhed via mobile pay 2424 6242.
Jeg takker på forhånd for store, såvel som små beløb.
Du kan også blive abonnent hos POV International for 20 kr om måneden. Se øverst her på siden

Facebook kommentarer

Modtag POV Weekend, følg os på Facebook – eller støt vores arbejde

Modtag ugens væsentligste analyser, anmeldelser og essays i POV Weekend – hver fredag morgen.
Det er gratis, og du kan tilmelde dig her  Pil mod højre

POV er et åbent og uafhængigt dansk non-profit medie.
Har du mulighed for at støtte vores arbejde? Bliv frivilligt støttemedlem her  Pil mod højre

Monica Krog-Meyer, tidl. radiovært, nu skribent, pensionist og mormor.
Født 1950, programmedarbejder og studievært. Har taget turen fra P3, via P4 og til P5.
Jeg skrev i 2010 "Plus-alderen - vi bliver jo bare ved!", der medfører mange muntre foredrag rundt i Danmark.

Seneste artikler om Rejse