mm

Louise Amalie Juul

Ordglad debattør, digter og danskstuderende fra 1993. Louise Amalie er tidligere journalistelev, men slår nu sine folder på Københavns Universitet. Hun holder foredrag om kropsidealer, selvværd og spiseforstyrrelser, og bruger gerne sig selv og sin krop i kampen for mere diverse og mangfoldige samfunds-, sinds- og kropsbilleder. Louise Amalie bor i København og blogger på www.louiseamaliejuul.dk  Hvis du synes om hendes artikler, kan du donere til hende på MobilePay: 23260044
Profilfoto: Jens Ulrich.

Se alle skribentens artikler

Du kan støtte
Louise Amalie Juul
på Mobile Pay: 23260044

Louise Amalie Juul: Broccoli

 

 

jeg vil vide det hele

at din mor slog dig i afmagt da du var fem
og det siden da har siddet lige i dig
jeg vil vide hvordan du så ud som barn
platin og blåøjet i enhver forstand
jeg vil vide hvordan du allerhelst vil se ud
hvorfor det ikke er sådan
jeg vil vide at du helst har sorte underbukser på
fordi du blev mobbet med de mønstrede dengang på efterskolen

jeg vil vide hvordan din stemme lyder når den er kvalt i gråd
jeg vil vide at du helst kan lide pandekagerne tynde som papir
som jeg lærte at lave dem
at du kun glemmer tiden når du er allermest lykkelig
at grunden til at du ikke er tatoveret ikke er at du synes det er grimt
du er bange for nåle
jeg vil vide at din yndlingsfarve er gul
og at du får kvalme af spinat
og at du sommetider tænker på hvordan det er at dø

jeg ved allerede hvordan du tager kaffen
(ved hvordan du tager mig)


Topillustration: Pixabay

Kategorier