Jeg skriver i vand, jeg blæser bort som en håndfuld aske

af

 Jeg kan mærke, at min tryghedszone krymper.

Jeg ligger i en lille pose og rimper den stadig tættere sammen om mig.

Jeg har mistet udveen, den glubende længsel efter de fjerneste strande.

Jeg har mistet den store glæde over fester og sammenkomster. Jeg kan bedst lide hverdagene.

Jeg kan bedst lide de små ting, der sker omkring mig, en blomst der springer ud, en bi der flyver forbi.

Jeg har det bedst sammen med de få, jeg kender godt og har kendt i mange år. Jeg føler ikke trang til at møde mange, jeg ikke kender.
Det er muligt, at de mange års beskydning omsider har ramt vitale organer. Jeg har været erklæret uperson så længe, at jeg føler mig som et genfærd.

Jeg skriver i vand, jeg blæser bort som en håndfuld aske.

Jeg holder en hånd op for ansigtet og ser tværs gennem den.

Og det er bedst sådan. Når der alligevel kun er den sidste stump tilbage af livet, er det godt at løsne grebet.

Jeg skal vænne mig til intetheden. Jeg skal sætte mig ud under det blomstrende træ, lade hvide kronblade drysse over mig. Sne inde i blomster, smelte og løbe ned i jorden.

Illustration: Pixabay.

Kan du lide POV-formatet, anbefaler vi dig at klikke her og like vores Facebook-side. Her får du også alle links til vores nye artikler via Facebooks feed. Ønsker du at støtte POV's arbejde, kan du tegne et abonnement til 20 kr. om måneden via PayPal eller MobilePay under 'Støt POV' eller via din netbank. Vores kontonummer er: 3409 12107307. Du kan også støtte POV med en enkelt donation via MobilePay-link under 'Støt POV' eller på 40 12 19 68. POINT of VIEW International bruger ikke banner- eller pop-up-reklamer og har ikke nogen betalingsmur.

Arne Herløv Petersen
Forfatter og oversætter |

Arne Herløv Petersen (1943) er forfatter og oversætter, bosiddende på Langeland. Han har arbejdet som journalist ved Aktuelt og Ritzaus Bureau og som redaktør af Studenterbladet 1963-65. Han tog studentereksamen i Milwaukee i Wisconsin i 1961 og i København 1962. I 1971 blev han cand. phil. i historie, med speciale om Emil Wiinblad og Social-Demokraten 1881-1911, materiale herfra er i omarbejdet form udgivet som artikelsamlingen Fra den forkerte verden (2004). Allerede i 1954 i en alder af 11 år blev Arne Herløv Petersen ansat ved Social-Demokratens børneside. Han fik som 15-årig sin debut i 1958 i antologien "Unge meninger om Vi Mennesker", og sin selvstændige debut i 1962 med "Digte". Hans romandebut fulgte i 1963 med "Morgensol og glasskår". Arne Herløv Petersen har udgivet omkring 500 oversættelser, hovedsagelig af amerikansk litteratur. Han har blandt andre oversat Jack Kerouac, Thomas Pynchon, Kurt Vonnegut, Philip Roth, Norman Mailer, Douglas Coupland, Richard Ford, James Lee Burke og James Ellroy. Desuden mange oversættelser af science fiction, blandt andre Ray Bradbury, Isaac Asimov, Arthur C. Clarke, J.G. Ballard. Dertil kommer oversættelser af lyrik, blandt andre gendigtninger af kinesiske kortdigte, oversættelser af James Joyce, Edgar Allan Poe, Lewis Carroll, Edward Lear, Jean-Joseph Rabearivelo og Kobayashi Issa.

Seneste indlæg fra

Gå til Top