Tina Hjortshøj Bilsbo

er tidligere vært både i radio og på TV. Har derudover i en lang periode arbejdet i DR med at træne værter. Nu er hun selvstændig og løser mange forskellige opgaver i mediebranchen. Har skrevet bogen Dagbog fra en sofazombie og medvirket i flere afsnit af Klovn.

 

George Michael er væk og jeg græder på en strand i Goa

Lige siden Wham-tiden har George Michael været der for Tina Hjortshøj Bilsbo. Men nu er det slut. POV International bringer en personlig beretning fra Tina, der fik de triste nyheder om sangerens død, mens hun holdt  jul i det tropiske paradis Goa ved Det Indiske Ocean.

“Så kan du godt slukke for det lort!” Min far havde flået døren op til mit teenageværelse, hvor George Michael kørte på repeat. Efter tørt at have konstateret at manden var homoseksuel og havde underbid, fremturede han med en længere smøre om, at om 100 år ville mennesker stadig lytte til Mozart, men om 10 år ville ingen lytte til George Michael!

Han tog fejl.

George Michael fulgte mig og min generation i næsten 35 år. Ikke bare fulgte …vi fulgtes ad. Det var som om, George Michael hele tiden var et skridt foran mig, så når jeg blev knust, havde han sørget for den rette sang til mig. Da mit hjerte blev knust, var George Michaels hjerte derfor også knust. Da han bagefter helede sit hjerte gennem musikken, helede han også mit. Når jeg blev tynget af sorg eller var høj af fest, var musikken klar. Jeg var aldrig rigtig alene. Hverken med mine livstemaer eller stemninger.

Han var soundtracket til hele min ungdom, og da jeg blev ældre gav han mig både eftertænksomheden i Older og festen, dansen og koncerterne. Hans store musikalske talent og den imponerende arv, han efterlader, er der andre som er meget bedre til at skrive om.

George Michael fulgte mig og min generation i næsten 35 år. Ikke bare fulgte …vi fulgtes ad. Det var som om, George Michael hele tiden var et skridt foran mig, så når jeg blev knust, så havde han sørget for den rette sang til mig

Men hans musikalske formidling ramte mig lige i hjertet, og han holdt heller aldrig op med at overraske mig. Og jeg skal ærligt tilstå, at jeg aldrig rigtig havde forstået Police’s Roxanne før George Michaels version. Indtil da var det bare et navn, noget fuldemandsvrøvl blandet med tra la la og lunken Tuborg fra flaske.

Drømmeinterviewet jeg ikke behøvede

Da jeg startede på P3 for 26 år siden og senere på musikprogrammet PULS, var min store drøm derfor naturligvis at få et interview med George Michael. En spåkone fortalte mig, at han ville dø før jeg ville få muligheden.

Men jeg behøvede i virkeligheden ikke at læse eller lave et interview med ham; alt hvad man vil vide om ham findes i teksterne og i musikken og i det, den får os til at føle. I musikken gemte han intet. Der udkom han med hele sig selv. Sin seksualitet, problemer, oplevelser, holdninger, kærlighed og kriser. De var små historier i sig selv.

Er det patetisk, at tårerne triller, mens jeg lige nu ligger på en strand i Goa og lytter til hans musik og mit eget liv? Måske, men jeg er ligeglad og lige nu bare helt urimelig egoistisk

Er det patetisk, at tårerne triller, mens jeg lige nu ligger på en strand i Goa og lytter til hans musik og mit eget liv? Måske, men jeg er ligeglad og lige nu bare helt urimelig egoistisk.

Der kommer ikke flere koncerter! Hvem skal nu sætte musik til mit liv? Hvem, kan jeg stole på, kan forvalte min sårbarhed og mine fremtidige op og nedture? 2016 tog alt for mange fra mig, som kunne netop det. Jeg er alene, men tilbage står heldigvis musikken …nu på repeat igen.

I never came close, but in all of those years, you were the only one to stop my tears.

Topfoto: Goa, Indien. Via flickr CCA-licensed

Tina Hjortshøj Bilsbo

er tidligere vært både i radio og på TV. Har derudover i en lang periode arbejdet i DR med at træne værter. Nu er hun selvstændig og løser mange forskellige opgaver i mediebranchen. Har skrevet bogen Dagbog fra en sofazombie og medvirket i flere afsnit af Klovn.
 

Kategorier